Foto + gedicht voor Vers&Foto Vision2020 photography

Vrijhof Uitnodiging Expositie 15 mei – 17 juni 2014

15MEI T/M 17JUNI    

  • Fotograaf en filmer Martin Bosker 
  • Cursistenexpositie 2013-2014  
  • Via Dolorosa 
  • Verzamelingen in de Spiegel  

 UT-medewerker Martin Bosker is een autodidactisch fotograaf en filmer. Sinds 2002 heeft hij een bedrijfje www.slightly-tilted.com. In zijn vrije werk gaat het vaak juist om fotografie en film van en voor muzikanten. In de Vrijhof is een selectie te zien van zijn vrije werk uit de periode 2000 – 2014.  In de jaarlijkse cursistenexpositie is werk te zien van deelnemers aan de culturele cursussen van Vrijhof Cultuurcentrum: tekeningen, schilderijen, foto’s, zeefdrukken, houten en metalen objecten.

In de expositie Via Dolorosa, een samenwerking met het Studentenpastoraat SPE, zien we werk van de Zweedse fotografe Elisabeth Ohlson Wallin. Zij vertaalde samen met basisschool leerlingen het verhaal van de kruisweg van Jezus naar een hedendaags thema: pesten. Dit resulteerde in een bijzondere tentoonstelling waarin de jongeren zelf als personage figureren.

In gebouw de Spiegel is een expositie te zien t/m 23 juni van verzamelingen van medewerkers en studenten van de UT. An bod komen o.a. de Fabeltjeskrant, voetbalschoenen, kikkers, gebruiksglas, breinbrekers.

Al deze exposities vinden plaats in het kader van de Week van de Amateur Kunst, WAK 2014. De opening van de 3 exposities in de Vrijhof is op donderdag 15 mei om 16.00 uur d.m.v. een preview van “Campusverhalen”, een voorstelling van studententoneelvereniging NEST.

 Voorafgaand aan de opening zal professor Jan Schuijer de Schuijer Campus Cultuur Prijs 2014 uitreiken: een prijs voor een student die zowel qua studieresultaten als op cultureel gebied excelleert.

De Vrijhof ligt op de Campus van de Universiteit Twente, Drienerlolaan 5, 7522 NB Enschede. Open van 8 tot 23 uur; in het weekend van 11 tot 17 uur. Meer info: t.lieffering@utwente.nl of via www.cultuur.utwente.nl.

Voor cursusinfo: joke.sanchez@utwente.nl 

About Martin Bosker
Related Posts
  • All
  • By Author
  • By Category